Kako otrok z okvaro sluha otrok usvoji jezik?

Kaj: poljudno predavanje (tolmačeno v SZJ)

Kje: Društvo gluhih in naglušnih severne Primorske, Sedejeva 8, Nova Gorica (zemljevid najdete tukaj, njihovo spletno stran pa tukaj)

Kdaj: 24. maj 2017 ob 17h

Kdo: predaval bo dr. Matic Pavlič iz Centra za kognitivne znanosti jezika Univerze v Novi Gorici

Organizatorji: Društvo gluhih in naglušnih severne Primorske, Center za kognitivne znanosti jezika Univerze v Novi Gorici, Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije

Gluhota se pri nas odkriva in obravnava zelo zgodaj. Starši otroka z okvaro sluha od medicinskega osebja dobijo veliko informacij o otrokovem stanju in možnostih njegove rehabilitacije. Čeprav so zaradi medicinskega napredka na voljo zmogljivi slušni pripomočki, se okvare sluha ne da povsem odpraviti. Tega se mnogi starši in strokovni delavci zavedo prepozno.

Tekom predavanja bo dr. Pavlič odgovoril in hkrati svetoval vsem staršem, ki želijo, da njihov otrok jezik usvoji zanesljivo, brez zamud in po naravni poti. Hkrati bo pojasnil, kako usvajanje jezika v primeru gluhote z ali brez slušnega pripomočka sploh poteka. Večinoma gre namreč za dvojezično usvajanje jezika.

Vabljeni torej na predavanje, kjer bodo konkretna vprašanja in zadrege obravnavane jasno, pregledno in dostopno vsem, ki zbrane informacije najbolj potrebujejo.