EP v košarki Turčija 2012

Prva tekma na prvenstvu- zmaga Slovenije nad Hrvaško

29.06.2012

Prva tekma na prvenstvu- zmaga Slovenije nad Hrvaško

Prvi dan evropskega prvenstva gluhih v košarki je Slovenija začela z dopoldanskim treningom v športni hali Yazir v neposredni bližini glavne dvorane prvenstva Selçuklu Belediyesi. Trening je vodil pomočnik trenerja Bogdan Tanasič, medtem je glavni trener Izidor Križan šel v »izvidnico« na tekmo med Litvo in Rusijo, ekipama, ki nas čakata v naslednjih krogih.

Ob 14. uri je slovenska reprezentanca začela svojo prvo tekmo na tem prvenstvu proti Hrvaški, ki prvič nastopa s košarkarsko reprezentanco na evropskem prvenstvu na sploh. Tik pred tekmo je trener Križan določil prvo petorko: Šebjan, Jakofčič, Zupan, Lukić in Mrša. Prvih pet minut sta se obe ekipi lovili in igrali na centrih. Igra je bila nekoliko krčevita. Izid po petih minutah je bil 6 : 10 za Slovenijo. Potem se je igra razvila bolj odprto, slovenska stran je pospešila napade preko Makuca in Zupana. Hrvatje pa so svojo igro vodili prek visokega centra Jurišića. A z hitrimi protinapadi so Slovenci povišali razliko. Na odmor med polčasoma so šli z 59 : 31.

V drugem polčasu pa so Hrvatje poskušali ustaviti slovesnke napade prek hitrih krilnih igralcev, a jim ni vedno uspevalo, ker so morali svojo obrambo na široko razpostaviti zaradi slovenskih metov z razdalje. S kombinacijo igre na 2-1-2 in eden na enega so povečali razliko na petdeset točk. V drugi polovici zadnje četrtine je trener na igrišče spustail mlade igralce, da so se razigrali. Kljub temu so Hrvatje nekoliko pritisnili in zmanjšali razliko tako, da se je tekma končala z zmago Slovenije pri 99 : 64.

Izjava trenerja Križana:
»Prva tekma proti Hrvaški je bila po svoje zelo pomembna, saj vemo, da v prvih tekmah imajo igralci problem treme in adrenalina in se lahko na tekmi marsikaj zgodi.  Tekmo smo zelo dobro odprli z pravo obrambo in hitrimi napadi. Glede na to, da je Hrvaška debitant na EP smo pričakovali močnejši odziv. Naša ekipa se je držala dogovorov in odigrala točno tako. V celi ekipi ne bi Izpostavil , saj smo igrali kot ekipa v celoti dobro. Res pa je, da se bo  naša moč ali nemoč videla šele v tekmah, ki prihajajo in ki so mnogo težja kot tekma proti Hrvaški.«

SLOVENIJA : HRVAŠKA 99 : 64 (22 : 14, 59 : 31, 87 : 48)
Strelci za Slovenijo: Šebjan 5, Jakofčič 21, Žabot 2, Makuc 16, Javornik 2, Zupan 19, Lukić 22, Mrša 8, Ranković 4

OSTALI REZULTATI:

Litva : Rusija 100 : 65
Velika Britanija : Izrael 53 : 74
Italija : Grčija 77 : 79
Turčija : Poljska 76 : 60

Fotogalerija

Ocena:

Pošlji prijatelju

Dodaj v:

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije
Drenikova 24, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 500 15 00  |  info@zveza-gns.si

Spletna TV
Drenikova 24, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 500 15 14
spletna.tv@zveza-gns.si

Center možnosti
Drenikova 24 (vhod iz Aljaževe), 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 505 80 46  |  info@zveza-gns.si

© 2010 Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije.
Vse pravice pridržane.

Domača stran