EP v košarki Turčija 2012

Slovenija je v finalu evropskega prvenstva gluhih v košarki

06.07.2012

Turčija kot gostiteljica si je za evropsko prvenstvo gluhih v košarki na domačih tleh zadala le en cilj. Osvojiti evropsko lovoriko na domačih tleh. Da jo lahko osvoji, se mora soočiti z dvema najmočnejšima ekipama v Evropi:  Slovenijo in Litvo. Najprej s Slovenijo. Navijaške skupine, vnešenost igralcev in ekipe in naelektreno vzdušje v dvorani je napovedovalo njihov resen naskok na evropski prestol.

Prva četrtina

Turška reprezentanca je od samega začetka  močno pritisnila in začutiti je bilo strahospoštovanje naših igralcev. Kmalu je strah splahnel z dobrimi kombinacijami in nekaj izredno lepimi akcijami naših igralcev. Jakofčič, Zupan in Lukič so zarisali prve sledi kombinacij in z agresivno obrambo Žabota, Starca in Makuca se je končala četrtina z manjšo prednostjo 7 točk.

Druga četrtina

Slovenski igralci so začeli s pritiskom na obrambi v močni coni. Obramba je delovala brezhibno in z izredno lepimi akcijami in protinapadi smo počasi stopnjevali pritisk in močno povedli. Igralci so proti postavljeni  coni turške reprezentance zadeli kar nekaj trojk in rezultat se je obrnil v veliko prednost slovenskih igralcev na končni rezultat polčasa s prednostjo 18 točk za Slovenijo.
Zupan 19 točk, Lukič 14 in Jakofčič 8.

Tretja četrtina

V tempu ki ga je začrtal trener Izidor Križan so slovenski fantje nadaljevali s pritiskom in vsilili svojo igro. Odlični skoki in meti Zupana 27 točk, odlično vodenje obrambe Lukiča in 22 točk, stabilnost, umirjenost in zanesljivost Jakofčiča-11 točk, ter odlični prodori Makuca- 11 točk je Slovenijo popeljalo v zavidljivo vodstvo Slovenije za 39 točk.

Četrta četrtina

V zadnji četrtini so imeli priložnost za igranje še ostali igralci: Javornik, Ranković in Vlah. Tu je Slovenija malo popustila, trener Križan je po minuti odmora od njih zahteval več zbranosti v obrambi in natančne podaje. Z tršo obrambo so umirili turške napade in držali rezultat na varni razliki. Slovenija je tako zmagala v polfinalu in žeima najmanj srebrno medaljo. Slovenija se bo v finalu pomerila z večnim tekmecem Litvo. Slovenski igralci so zdržali pritisk in držali nasprotnike v napetosti do konca.

Slovenija zmagala v polfinalu in ima medaljo. Slovenija se bo v finalu pomerila z večnim tekmecem Litvo. Slovenski igralci so zdržali pritisk in držali nasprotnike v napetosti do konca.

SLOVENIJA : TURČIJA 79 : 63 (17:24, 48:30, 71:42)
Strelci za Slovenijo: Jakofčič 13, Žabot 2, Makuc 11, Zupan 29, Lukić 24

Fotogalerija

Ocena:

Pošlji prijatelju

Dodaj v:

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije
Drenikova 24, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 500 15 00  |  info@zveza-gns.si

Spletna TV
Drenikova 24, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 500 15 14
spletna.tv@zveza-gns.si

Center možnosti
Drenikova 24 (vhod iz Aljaževe), 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 505 80 46  |  info@zveza-gns.si

© 2010 Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije.
Vse pravice pridržane.

Domača stran