Premiera gledališke predstave Tihe stopinje “Kekčeve prigode”

Gledališka skupina Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije Tihe stopinje bo v četrtek, 23. maja ob 17. uri v gledališki dvorani Centra slovanskih kultur (nekdanji KUD France Prešeren), Karunova 14, Ljubljana pod taktirko režiserke Lade Lištvanove predstavila novo celovečerno predstavo z legendarno vsebino »Kekčeve prigode«.

Kekčeve prigode kot film so vrteli po vsem svetu od Kitajske, Indije do Združenih držav Amerike, Velike Britanije itd. Prvi filmski Kekec je mladi slovenski kinematografiji prislužil tudi prvo uradno mednarodno priznanje, in sicer na beneškem festivalu leta 1952.

Gledališka predstava bo posvečena slovenskemu znakovnemu jeziku, za katerega umestitev v Ustavo Republike Slovenije se borimo. Tistega dneva bo tudi posvet »Znakovni jezik za vse«, ki ga organizira Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije skupaj z Državnim svetom RS v dvorani Državnega sveta. Zato vabimo tudi udeležence posveta, da po končanem posvetu se sprostijo v dobri gledališki predstavi gluhih gledaliških zanesenjakov, združenih v skupino Tihe stopnje ZDGNS.

Nastopajo člani gledališke skupine ZDGNS Tihe stopinje:

Nel Delošto, Tina Strel, Lucia Ramallo, Jelena Bolšedonova, Zlatka Petrač, Boštjan Hren, Rok Juršič, Nejc Drekonja in Marta Vavpetič

Scenografija in kostumografija: Jelena Bolšedonova

Scenarij in režija: Lada Lištvanova