Vabilo na multimedijsko predstavo “Kaj pravi!?” hrvaške gledališke skupine gluhih Dlan

Hrvaška gledališka skupina gluhih Dlan iz Zagreba bo na naše povabilo predstavilo video-gledališko predstavo “Kaj pravi!?” (v originalu “Što kaže!?”), ki bo v četrtek, 4. aprila 2019 ob 18. uri v gledališki dvorani Centra slovanskih kultur France Prešeren, Karunova ulica 14, Ljubljana (nekdanji KUD France Prešeren v Trnovem).

Video-gledališka predstava v režiji Angela Naumovskega govori o komunikacijskih problemih med slišečima in gluhimi osebami, trajala bo okoli 45 minut.

Inkluzija je proces vključevanja ljudi z različnimi oblikami invalidnosti v najbolj aktivno in enakopravno udeležbo v družbi. Ena oblika vključevanja je podprta z nastanitvijo v ustanovi, ki s strokovno pomočjo pomaga invalidom, da živijo čim bolj samostojno v družbi, namesto da preživijo vse svoje življenje izolirano v ustanovi … Bla bla bla. Dovolj teorije in mrtvih črk na papirju!!! Doživeli boste pravi primer vključitve v glasbenem performansu “Kaj počne!” izvajalcev, ki vsak dan živijo v tej definiciji inkluzije.

Nastopili bodo: Lemary Vuletić, Branka Rešetar, Iva Vrbos, Dušan Došenović  in Lino Ujčić Matessa