MARKO MODIC: PETI ELEMENT

24. 2.–26. 4. 2015
Galerija Jakopič, Slovenska cesta 9, Ljubljana

???????????????????????????????

Marka Modica v slovenskem prostoru poznamo kot enega najbolj umetniško usmerjenih fotografov. Njegovi ustvarjalni začetki so bili povezani z dolgimi potovanji po svetu in ekstremnimi športnimi podvigi. Svojo pot v fotografiji je v osemdesetih in devetdesetih letih podčrtoval s performansi ter vse do danes tudi z likovnim in besednim izražanjem. Ustvarjal in razstavljal je tako doma kot po svetu, pri uglednih založbah so izšle njegove fotomonografije, ki se jim zdaj pridružuje tudi pregledni katalog razstave v Galeriji Jakopič.

Pregledna fotografska razstava Peti element pomeni izčiščen konceptualni kuratorski izbor iz obsežnega opusa treh desetletij ustvarjanja Marka Modica. Štirje sklopi fotografij so umeščeni v cikle štirih elementov brez ozira na kronologijo njihovega nastanka, znotraj njih pa kroži neoprijemljivi in vseprisotni peti element, predvsem v pojavni obliki fotomontaže.

Vabljeni na javno vodstvo po razstavi Peti element, prilagojeno za gluhe in naglušne obiskovalce. Vodstvo je na sporedu v nedeljo, 12. 4., ob 16.30 v Galeriji Jakopič.
Vodstvo bo spremljal tolmač za znakovni jezik.

Več informacij o razstavi Peti element najdete na tej povezavi.