Razstava likovnih del gluhih slikarjev in dobrodelna dražba v Slovenskih Konjicah

Zadnji četrtek v septembru je z dražbo epilog dobila  likovna kolonija gluhih slikarjev, ki je v začetku junija v sodelovanju z Medobčinskim društvom gluhih in naglušnih občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče potekala na Konjiškem. Tridnevno likovno ustvarjanje je postreglo s čudovitimi  deli, ki odražajo lepote konjiškega mestnega jedra, Žičke kartuzije, Zlatega griča in še bi lahko naštevali.

Ob pomoči članice društva, gospe Hede Vidmar Šalamon, ki je postavila razstavo, so si obiskovalci lahko ogledali,  kako so gluhi in naglušni likovniki  začutili Konjice z okolico, prav tako pa so  z uspešno dražbo treh izbranih slik, osebam z okvaro sluha  pomagali do novih tehničnih pripomočkov. Dražili so slike Draga Jermana in  Staneta Intiharja, pri tem pa jim je pomagal priznan dražitelj Mitja Meršol. V sklad za nakup tehničnih pripomočkov so z nakupom slike svoj delež prispevali Občina Slovenske Konjice, konjiški odvetnik Matej Nečemer in Lions klub Slovenske Konjice.

Na koncu dražbe se je v imenu članic in članov društva, ki potrebujejo prilagojene tehnične pripomočke, sodelujočim na dražbi zahvalila Lucija Brumec.

Podobni prispevki