Vabilo na razstavo Fotografske podobe iz življenja gluhih in naglušnih v Ljubljani

»To je moja prva razstava o življenju gluhih v Ljubljani. Upam, da jih bo sčasoma sledilo še več, saj imamo gluhi bogato zgodovino, ki se jo moramo naučiti ceniti in predstavljati tudi slišečim.«

Gašper Rems, avtor razstave

V petek, 4. septembra 2015, ob 19. uri vas vljudno vabimo v Trubarjevo hišo literature (Stritarjeva 7, Ljubljana) na otvoritev razstave Gašperja Remsa z naslovom Fotografske podobe iz življenja gluhih in naglušnih v Ljubljani. Razstava je nastala v okviru študentskega usposabljanja v Muzeju novejše zgodovine Slovenije v sklopu projekta Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam, ki ga vodi Slovenski etnografski muzej.

Program dogodka:

–        Rok Dežman, pozdravni nagovor programskega vodje Trubarjeve hiše literature;

–        Dr. Bojana Rogelj Škafar, direktorica Slovenskega etnografskega muzeja in vodja projekta Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam;

–        Gašper Rems, avtor razstave;

–        Mladen Veršič, predsednik Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije;

–        Petra Rezar, Društvo učiteljev gluhih Slovenije, Društvo gluhoslepih DLAN, Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana, urednica zbornika »Gluhi v Ljubljani – nekoč in danes«

Na prireditvi bo prisoten tudi tolmač za slovenski znakovni jezik.

Več o razstavi si lahko preberete na spletni strani bloga Oddelka za dokumentarno fotografijo Muzeja novejše zgodovine Slovenije:

Vljudno vabljeni!

www.dostopnost.eu