Dobrodelni tek Lions kluba: »Tečem, da pomagam«

SUPERGE

Lions klub organizira vseslovensko akcijo: Tečem, da pomagam. Dogodki se bodo odvijali po večjih mestih v Sloveniji, zbrana sredstva pa bodo v celoti namenjena v dobrodelne namene.

Sodelovanje Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in društev z organizacijo Lions klub Slovenija v preteklosti, je obrodilo nov skupni projekt »Tečem, da pomagam«. Distrikt Lions klubi Slovenija so prisluhnili zamisli Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije ob razglasitvi Dneva slovenskega znakovnega jezika. Z namenom, da to prireditev pod geslom »Moje roke, moj jezik« podprejo, bodo organizirali številne prireditve. S temi prireditvami želijo opozoriti in ozavestiti javnost o problematiki gluhih in naglušnih.

20 odstotkov zbranih humanitarnih sredstev na vsaki prireditvi bo zbrano v skupni fond Distrikta, ta pa bo razdeljen na tretjine in bo podarjen Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije, Zvezi slepih in slabovidnih Slovenije in Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Dobrodelni tek bo potekal po več prizoriščih po Sloveniji, dne 24.5. 2014, v Slovenski Bistrici, Novi Gorici, Mariboru in Arboretumu, ter dne 25.5.2014 v Kopru ter Termah Čatež.

Doborodelni akciji se lahko pridružite tudi sami. Izberite vam najbližjo lokacijo in postanite del vseslovenske dobrodelne zgodbe. Pristopnine so simbolne, programi pa raznoliki.

Dodatne informacije so vam na voljo na tej povezavi!

 

Podobni prispevki