Vabilo k ogledu oddaje: Prisluhnimo tišini: Dostopno, varna vožnja, Visoko nad oblaki

pt

V okviru Multimedijskega centra RTV Slovenija je zaživel spletni portal Dostopno.si, ki združuje programske vsebine v slovenskem znakovnem jeziku in s podnapisi za gluhe in naglušne ter oddaje z zvočnim opisom za slepe in slabovidne. Generalni direktor mag. Marko Filli zagotavlja, da bo prilagojenih vsebin za senzorne invalide na RTV Slovenija v prihodnosti še več.
Slovenska zakonodaja gluhim ne dovoljuje vožnje motornega vozila za poklicne namene, kot amaterski vozniki pa lahko vozijo brez omejitev veljavnosti vozniškega dovoljenja. S člani Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Velenje smo obiskali AMZS Center varne vožnje na Vranskem.
V neprofitni komunikacijski kampanji Zvoke v roke, ki jo je zasnovala agencija Pristop, so svoje moči združili Val 202, pevka Neisha in Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije. Videospot Neishine avtorske pesmi Visoko nad oblaki na glasbenih lestvicah širi sporočilo o pomenu sluha, komunikacijskih izzivih in lepoti znakovne govorice.

Oddaja bo na sporedu v nedeljo, 25. januarja, na prvem programu TV Slovenija s pričetkom ob 10.45. Toplo vabljeni k ogledu!