Aplikacija Slovar SZJ

Screenshot_1

Uporabniki operacijskih sistemov Android in IOS, si lahko na svoje pametne telefone od danes naprej brezplačno naložijo aplikacijo Slovar slovenskega znakovnega jezika (Slovar SZJ). Aplikacijo smo zgradili za trenutno najbolj priljubljene telefone na dotik, Android in Apple.

Uporabniki Androidov si jo prenesejo iz Google play trgovine, v iskalnik vpišite ime aplikacije “Slovar SZJ”. Odprla se vam bo predstavitev aplikacije, nato pa enostavno kliknete “Namesti” ali “Install” na angleško govoreči napravi.

Uporabniki operacijskega sistema IOS na svojem Apple telefonu ali tablici odprite aplikacijo “App Store” in v iskalnik vpišite ime “Slovar SZJ”. Odprla se vam bo predstavitev aplikacije in možnost za namestitev.

Aplikacija in njena uporaba je brezplačna, pazite le na strošek prenosa podatkov. Za prenos podatkov lahko uporabite brezžično omrežje (Wi-Fi), če boste uporabili mobilno omrežje, pa vam bo operater obračunal prenos podatkov v skladu z vašo pogodbo.

Mobilna aplikacija združuje iskalnik po besedah in besednih zvezah, brskanje po tematskih sklopih, dodajanje videoposnetkov med priljubljene za kasnejši ogled, omogoča pa tudi preizkus znanja s kvizom.

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije je zagotovila rešitev, da bo lahko vsak uporabnik znakovnega jezika kadarkoli in kjerkoli lahko dostopal do slovarja slovenskega znakovnega jezika, ki je sicer dostopen na spletnem naslovu www.szj.si.

Podobni prispevki