Častno priznanje RTV Slovenija ekipi Prisluhnimo tišini

Vodstvo RTV Slovenija vsako leto nagradi svoje najbolj zaslužne sodelavce in ustvarjalce programa nacionalne radiotelevizije. Med tokratnimi 54 nagrajenci v kategoriji posebnih dosežkov in kakovostnih prispevkov v daljšem časovnem obdobju je častno priznanje s kipcem RTV Slovenija prejela tudi ekipa oddaje Prisluhnimo tišini, ki je na sporedu neprekinjeno že 36. leto. Urednici mag. Tini Grošelj ga je na slovesnosti v Stari elektrarni podelil generalni direktor RTV Slovenija mag. Marko Filli.

Direktorica TV Slovenija dr. Ljerka Bizilj je ustvarjalcem oddaje Prisluhnimo tišini čestitala in izrazila zadovoljstvo, da javna televizija – tudi po zaslugi te oddaja – postaja vse bolj dostopna za senzorne invalide.

Urednica oddaje mag. Tina Grošelj je poudarila, da je to nagrada tako za vse predhodne urednike, režiserje, novinarje in druge ustvarjalce, ki so pomembno sooblikovali oddajo, kot tudi motivacija za nadaljnje raziskovalno novinarstvo na področju invalidske tematike.