Evropa, moja dežela – delavka

Ustvarjanje delovnih mest in zagotavljanje osnovnih pravic delavcev tudi v času gospodarske krize so glavni poudarki politike zaposlovanja Evropske unije in držav članic. Državljani zaposlitev lahko poiščemo po vsej Evropi. O delovnem okolju danes in pred desetimi leti govori Mihaela Merzdovnik Obrez, ki med drugim pravi, da smo si za krizo krivi tudi sami.

Videoposnetek je nastal okviru projekta Evropa, moja dežela, s katerim želimo 10. letnico vstopa Slovenije v EU obeležiti s predstavitvijo različnih mnenj in izkušenj o spremembah, ki jih je članstvo v EU prineslo v vsakdanje in poklicno življenje državljank in državljanov.

Projekt Evropa, moja dežela je ena izmed akcij v okviru partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom.

Vabljeni tudi k uporabi aplikacije My Vote 2014, s katero lahko preverite, katera stranka vas v Evropskem parlamentu najbolje predstavlja, kako so o posameznih temah glasovali Evropski poslanci in kakšna bi bila Evropska unija, če bi njeno politiko neposredno krojili uporabniki spletne strani My Vote.

Povezava na aplikacijo: www.myvote2014.eu

Več informacij o projektu najdete na www.evropamojadezela.si.

Podobni prispevki