Evropa, moja dežela – iskalka zaposlitve

Evropska unija in države članice si prizadevajo do leta 2020 doseči 75-odstotno zaposlenost aktivnega prebivalstva, starega od 20 do 64 let. Brezposelnost med mladimi je velik problem. O položaju mladih brezposelnih v Sloveniji spregovori Tina Hajdinjak, ki ugotavlja, da je poleg redne zaposlitve potrebno razmišljati tudi o pogodbenem delu, zlasti pa vztrajati, da se premakneš naprej in si tako ustvariš delovno mesto.

Videoposnetek je nastal okviru projekta Evropa, moja dežela, s katerim želimo 10. letnico vstopa Slovenije v EU obeležiti s predstavitvijo različnih mnenj in izkušenj o spremembah, ki jih je članstvo v EU prineslo v vsakdanje in poklicno življenje državljank in državljanov.

Projekt Evropa, moja dežela je ena izmed akcij v okviru partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom.

Vabljeni tudi k uporabi aplikacije My Vote 2014, s katero lahko preverite, katera stranka vas v Evropskem parlamentu najbolje predstavlja, kako so o posameznih temah glasovali Evropski poslanci in kakšna bi bila Evropska unija, če bi njeno politiko neposredno krojili uporabniki spletne strani My Vote.

Povezava na aplikacijo: www.myvote2014.eu

Več informacij o projektu najdete na www.evropamojadezela.si.