Evropa, moja dežela – kmetovalec

Evropski kmetje igrajo ključno vlogo v našem gospodarstvu in družbi. Za prebivalce EU zagotavljajo zanesljivo oskrbo z zdravo in cenovno dostopno hrano, skrbijo za okolje in zagotavljajo vitalnost podeželskih območij. Anton Horvat, živinorejec iz Črenševcev, ponuja pogled na EU z vidika kmetovalca in izpostavlja problem slovenske živilsko-predelovalne industrije. Prav tako pa poziva k nakupovanju slovenskih proizvodov, ki so — kot pravi — najbolj zdravi.

Videoposnetek je nastal okviru projekta Evropa, moja dežela, s katerim želimo 10. letnico vstopa Slovenije v EU obeležiti s predstavitvijo različnih mnenj in izkušenj o spremembah, ki jih je članstvo v EU prineslo v vsakdanje in poklicno življenje državljank in državljanov.

Projekt Evropa, moja dežela je ena izmed akcij v okviru partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom.

Vabljeni tudi k uporabi aplikacije My Vote 2014, s katero lahko preverite, katera stranka vas v Evropskem parlamentu najbolje predstavlja, kako so o posameznih temah glasovali Evropski poslanci in kakšna bi bila Evropska unija, če bi njeno politiko neposredno krojili uporabniki spletne strani My Vote.

Povezava na aplikacijo: www.myvote2014.eu

Več informacij o projektu najdete na www.evropamojadezela.si.