Evropa, moja dežela – mali podjetnik

Mala in srednje velika podjetja so hrbtenica evropskega gospodarstva. Teh je v EU več kot 20 milijonov in zagotavljajo dve izmed treh delovnih mest v zasebnem sektorju. So temeljno gonilo gospodarske rasti, inovacij, zaposlovanja in socialnega vključevanja. O izzivih in priložnostih govori Marko Lotrič, podjetnik iz Selce, ki je prepričan, da mora EU še spoznati, kot podjetnik in zasebno. Poudarja pozitivne pridobitve vključenosti Slovenije v EU, kot so prost pretok blaga, ljudi in storitev.

Videoposnetek je nastal okviru projekta Evropa, moja dežela, s katerim želimo 10. letnico vstopa Slovenije v EU obeležiti s predstavitvijo različnih mnenj in izkušenj o spremembah, ki jih je članstvo v EU prineslo v vsakdanje in poklicno življenje državljank in državljanov.

Projekt Evropa, moja dežela je ena izmed akcij v okviru partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom.

Vabljeni tudi k uporabi aplikacije My Vote 2014, s katero lahko preverite, katera stranka vas v Evropskem parlamentu najbolje predstavlja, kako so o posameznih temah glasovali Evropski poslanci in kakšna bi bila Evropska unija, če bi njeno politiko neposredno krojili uporabniki spletne strani My Vote.

Povezava na aplikacijo: www.myvote2014.eu

Več informacij o projektu najdete na www.evropamojadezela.si.