Evropa, moja dežela – potrošnik

Visoki standardi zaščite in varovanja pravic potrošnikov nam v EU zagotavljajo brezskrbno nakupovanje. Potrošniki iščemo najboljšo ponudbo ter o izdelkih in storitvah pričakujemo natančne informacije. In kako smo kot potrošniki zadovoljni z delovanjem Evropske unije? Svoje poglede o tem nam je zaupal dr. Igor Pravst, ki pravi, da smo v Sloveniji še premalo ozaveščeni o svojih pravicah kot potrošniki.

Videoposnetek je nastal okviru projekta Evropa, moja dežela, s katerim želimo 10. letnico vstopa Slovenije v EU obeležiti s predstavitvijo različnih mnenj in izkušenj o spremembah, ki jih je članstvo v EU prineslo v vsakdanje in poklicno življenje državljank in državljanov.

Projekt Evropa, moja dežela je ena izmed akcij v okviru partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom.

Vabljeni tudi k uporabi aplikacije My Vote 2014, s katero lahko preverite, katera stranka vas v Evropskem parlamentu najbolje predstavlja, kako so o posameznih temah glasovali Evropski poslanci in kakšna bi bila Evropska unija, če bi njeno politiko neposredno krojili uporabniki spletne strani My Vote.

Povezava na aplikacijo: www.myvote2014.eu

Več informacij o projektu najdete na www.evropamojadezela.si.