Evropa, moja dežela – tujka

V Evropski uniji živi 20,7 milijona ljudi, ki niso državljani članic EU. Za prihod v Evropo se odločijo predvsem zaradi boljših življenjskih pogojev in dela. Veliko pa je tudi takih, ki svojo matično državo zapustijo ker je ogroženo njihovo življenje. Bilka Handanagić, državljanka Bosne in Hercegovine, je v Slovenijo prišla zaradi izobrazbe, kot pravi sama — pridobiti evropsko znanje. V prispevku razmišlja tudi o tem, da bi Evropska unija morala delovati tako, da eden drugemu pomagamo.

Videoposnetek je nastal okviru projekta Evropa, moja dežela, s katerim želimo 10. letnico vstopa Slovenije v EU obeležiti s predstavitvijo različnih mnenj in izkušenj o spremembah, ki jih je članstvo v EU prineslo v vsakdanje in poklicno življenje državljank in državljanov.

Projekt Evropa, moja dežela je ena izmed akcij v okviru partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom.

Vabljeni tudi k uporabi aplikacije My Vote 2014, s katero lahko preverite, katera stranka vas v Evropskem parlamentu najbolje predstavlja, kako so o posameznih temah glasovali Evropski poslanci in kakšna bi bila Evropska unija, če bi njeno politiko neposredno krojili uporabniki spletne strani My Vote.

Povezava na aplikacijo: www.myvote2014.eu

Več informacij o projektu najdete na www.evropamojadezela.si.