Evropa, moja dežela – turist

Države Evropske unije krasi bogata kulturna in naravna dediščina, slikovite razlike in obvladljive razdalje. EU je s skupno valuto, prostim gibanjem med državami in tudi s konkurenčnimi turističnimi prevozniki celino naredila privlačno in lahko dostopno. Italijan Mauro Dazzara rad potuje po Evropi, a le v Slovenijo se vrača redno. Kaj je tisto, kar mu Slovenijo dela tako posebno? »Njeni skriti, mirni, lepi kotički,« pravi. Izpostavi pa tudi visoko mero profesionalizma, ki ga srečuje v Sloveniji pri uporabi različnih storitev.

Videoposnetek je nastal okviru projekta Evropa, moja dežela, s katerim želimo 10. letnico vstopa Slovenije v EU obeležiti s predstavitvijo različnih mnenj in izkušenj o spremembah, ki jih je članstvo v EU prineslo v vsakdanje in poklicno življenje državljank in državljanov.

Projekt Evropa, moja dežela je ena izmed akcij v okviru partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom.

Vabljeni tudi k uporabi aplikacije My Vote 2014, s katero lahko preverite, katera stranka vas v Evropskem parlamentu najbolje predstavlja, kako so o posameznih temah glasovali Evropski poslanci in kakšna bi bila Evropska unija, če bi njeno politiko neposredno krojili uporabniki spletne strani My Vote.

Povezava na aplikacijo: www.myvote2014.eu

Več informacij o projektu najdete na www.evropamojadezela.si.