Obisk evroposlanke Romane Tomc na ZDGNS

Evropska poslanka Romana Tomc se je odzvala povabilu Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, ki ga je prejela ob delovnem obisku delegacije ZDGNS v Bruslju 28. septembra 2016. Dne 2. decembra je obiskala Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije, kjer si je ogledala njihovo delovanje in se seznanila s številnimi dosežki, ki jih gluhi in naglušni dosegajo na različnih področjih. Pozdravila je njihova prizadevanja za aktivno vključevanje oseb z okvaro sluha in poudarila, da se tudi sama v Evropskem parlamentu zelo zavzema za enakopravno obravnavo.

Razkazali so ji studio Zveze in predstavili informativni program ZDGNS, kjer predvajajo informacije v prilagojeni tehniki gluhim in naglušnim osebam. Izjavila je, da so poslanci s komisarko za zaposlovanje in socialne zadeve, Marianne Thyssen, razpravljali o resoluciji, ki predvideva konkretne spremembe pri uporabi znakovnega jezika v evropskih institucijah. Znakovni jezik bi moral postati tudi eden od uradnih jezikov Evropskega parlamenta.

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije se z evroposlanko Romano Tomc dogovarja, da sprejme k sebi na stažiranje gluho ali naglušno osebo, da s prve roke doživi, kako poteka dnevni utrip v Evropskem parlamentu v Bruslju.