Film Nema Havana

film

Posebej vas želim povabiti k ogledu posebnega nemega dokumentarnega filma Nema Havana. Če je le mogoče, o tem obvestite tudi druge zainteresirane gledalce.
V petek, 23. januarja 2015, si ob 20.00 na TV SLO 2 lahko ogledate francosko dokumentarno oddajo NEMA HAVANA.
V oddaji spremljamo gluhega China, preprostega delavca in očeta, ki v Havani težko preživlja nemo ženo in majhna otroka. Obenem vzdržuje odkrito zvezo z gejevskim ljubimcem, ki živi v Mehiki in jim pogosto finančno pomaga. Zapleten ljubezenski trikotnik se razpleta na presenetljive in pogosto nenavadne načine, v katerih gledalec spoznava globlja doživljanja vpletenih, prav tako pa tudi družbeno ozadje njihovih življenj. Težavni odnosi gledalca zmedejo in globoko ganejo.
Dokumentarni film je režiral Erich Bach, ki je na Kubi preživel tri leta in spremljal življenje gluhega China. Bach se je močno poglobil v odnose skupnosti gluhih in nemih na Kubi ter se resnično zbližal s protagonisti svoje zgodbe. Prav zato ima dokumentarna oddaja tako umetniški, dokumentarni kot tudi izrazit čustveni naboj. Posebnost filma pa je, da je v celoti nem.