Izredna tolmačenja TV oddaj ob odstopu predsednika Vlade RS

Odstop predsednika vlade Mira Cerarja in posledice, ki jih ta prinaša, bodo osrednja tema današnjih informativnih oddaj. Zaradi pomembnosti dogodka bodo izjemoma v slovenski znakovni jezik tolmačili tudi Prvi dnevnik ob 13. uri, Poročila ob 17. uri, Tarčo ob 20. uri ter Odmeve ob 22. uri.

Prvi dnevnik ob 13. uri boste lahko s tolmačem v SZJ spremljali sočasno na 3. programu TV Slovenija.

Poročila ob 17. uri boste lahko sočasno s tolmačem v SZJ spremljali po MMC TV. Sočasno predvajanje na 3. programu TV Slovenija ni mogoče zaradi neposrednega prenosa sej parlamenta, h katerim so zakonsko obvezani.

Dnevnik ob 19. uri boste sočasno s tolmačem v SZJ lahko spremljali na 3. programu TV Slovenija, če bodo do takrat seje državnih teles končane. V nasprotnem primeru bo sočasen prenos na MMC TV, na 3. programu TV Slovenija pa bodo Dnevnik predvajali z zamikom po Odmevih.

Izjemoma bodo tokrat v SZJ tolmačili oddajo Tarča, ki jo vodi Erika Žnidaršič. Voditeljica se bo s političnim vrhom pogovarjala o posledicah odstopa predsednika vlade Mira Cerarja. Oddajo v živo lahko spremljate na 1. programu TV Slovenija ob 20. uri ter sočasno s tolmačem v SZJ na 3. programu TV Slovenija.

V SZJ bodo tolmačili tudi nocojšnje Odmeve ob 22. uri, ki jih boste sočasno lahko spremljali na 3. programu TV Slovenija.

http://www.rtvslo.si/dostopno/clanki/1033