Poslanci potrdili ministrsko ekipo 13. slovenske vlade

Včeraj so poslanci potrdili ministrsko ekipo 13. slovenske vlade. Nova vladna ekipa šteje 16 ministrov, dva sta brez resorja. Po potrditvi ministrske ekipe je Miro Cerar premierske posle predal novemu premierju Marjanu Šarcu, ki je najmlajši slovenski premier doslej. Slednji je poudaril, da vlade pridejo in gredo, a da država ostaja. Napovedal je, da bo njegova vlada v prvi vrsti skrbela za državo, ki ji je zaupana, da bo znala poskrbeti za interese državljank in državljanov ter da bo v družbi več kulturnega dialoga in vzajemnega spoštovanja.

Sledila je prva seja novoizvoljene vlade, na kateri so za podpredsednike vlade imenovali ministra za finance Andreja Bertonclja, ministra za obrambo Karla Erjavca, ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala, ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek in ministra za zunanje zadeve Mira Cerarja ter imenovali večino državnih sekretarjev. Vlada je na seji sklenila, da bodo redne seje potekale ob četrtkih kot doslej, seje vladnih delovnih teles pa bodo ob torkih.  V naslednjih dneh bodo potekale primopredaje na posameznih ministrstvih.