14. november – Praznik slovenskega znakovnega jezika. Vabljeni k sodelovanju

Vabimo vse vas, ki ste tako ali drugače povezani z znakovnim jezikom oz, svetom gluhih, da nam pošljite izvirne, zanimive in zabavne zamisli, kako bi vi predstavili svet gluhih ali znakovni jezik. Morda je to zabaven vic? Morda je to zanimiva pravljica ali pripoved? Morda pesem ali fotografija? Morda izpišete scenarij za videospot, igrico ali gledališko predstavo? Morda predlagate prevod oz priredbo določene pesmi, zgodbe ali česa drugega v znakovni jezik? Morda zapišete zanimive zgodbe ali navdihujoče vzpodbudne misli, ki so povezane z gluhoto ali znakovnim jezikom? Morda je to kakšna maskota ali lik, ki bi predstavljal znakovni jezik ali gluhoto/naglušnost?

Vaši predlogi naj bodo povezani z  znakovnim jezikom oz. gluhoto oz. vse kar bi se povezalo v temo »Moje roke so moj jezik«.
Vabimo vas, da vaše predloge pošljete na elektronski naslov info@zveza-gns.si do 7. septembra 2014. Vse, ki bi želeli sodelovati vabimo, da v ponedeljek 8. septembra 2014 ob 12 uri predstavijo svojo zamisel na ZDGNS.  Tisti, ki ne morejo osebno predstavitvi, pa v nekaj stavkih napišite ali sporočite do 7. septembra 2014. Tiste zanimive predloge, ki bodo aktualni tudi za sam kulturni program, ki bo 14. novembra v dvorani Hotela Union, bomo realizirali oz. uvrstili na program. Želimo, da je to praznik vseh nas, zato verjamemo, da ga lahko vsi skupaj ustvarimo. Izmed vseh predlogov bomo izbrali najbolj izvirne, zanimive in uporabne.
Pričakujemo vaše predloge in željo po sodelovanju na našem skupnem prazniku Dnevu Slovenskega znakovnega jezika, ki bo letos prvič obeležen. V dopoldanskem času bo Posvet v Državnem Svetu RS na temo »Vsak gluhi otrok ima pravico do kakovostne izobrazbe v znakovnem jeziku«. Ob 18 uri, prav tako 14. novembra 2014 ob 18.00 uri pa bo kulturni program v dvorani Hotela Union na temo »Moje roke so moj jezik«.

 

Podobni prispevki