Ali se želite učiti slovenski znakovni jezik?

Vabimo vas, da se vpišete na tečaje slovenskega znakovnega jezika (več stopenj), ki potekajo na Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije. Na prvi stopnji SZJ 1, se boste naučili prstno abecedo, osnovne kretnje in vsebine za splošno sporazumevanje z gluhimi v znakovnem jeziku. Ob tem se boste seznanili tudi z nekaterimi jezikovnimi in kulturnimi značilnostmi gluhih oseb. Vabimo vas, da se spoznate s svetom gluhih skozi znakovni jezik in spoznate jezik in kulturo gluhe skupnosti. Morda vam bo znanje znakovnega jezika pomagalo v sporazumevanju pod vodo, ali v okolju kjer ne bi želeli da vas drugi razumejo. Mnogo kretenj je naravnih, zato verjemite, da veliko kretenj že znate, le ozavestiti jih je potrebno.

3

Tečaj SZJ 1, pričetek v torek, 16.9.2014
Tečaj SZJ 2, pričetek v četrtek, 18.9.2014 (pogoj je končan SZJ 1)
Tečaj SZJ 3, september 2014, na podlagi prijav, (pogoj je končan SZJ 2)

Cena tečaja:
SZJ 1 –   100 eur, za dijake, študente in brezposelne 50 eur.
SZJ 2 –   100 eur, za dijake, študente in brezposelne 50 eur.
SZJ 3 –   150 eur, za dijake, študente in brezposelne 80 eur.

V ceno so vključeni Učbeniki posamezne stopnje, učni primeri, didaktični materiali, ter druga strokovna literatura s področja znakovnega jezika. Po uspešno opravljenem tečaju prejmete Potrdilo o uspešno opravljenem tečaju. Tečaje izvajajo certificirani izvajalci. Učbeniki in program so potrjeni s strani Strokovnega sveta RS za splošno izobraževanje.

Dodatne informacije na aleksandra.rijavec@zveza-gns.si
Na spletni strani www.gluhi.si (pod Slovar SZJ) je objavljena prijavnica na tečaj SZJ. Na spletni strani je objavljen tudi slovar SZJ in drugi učni primeri.

 

Podobni prispevki