Fotogalerija s sprejema pri predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju ob Dnevu slovenskega znakovnega jezika

Predsednik Pahor skupnost gluhih počastil s sprejemom
Ob Dnevu slovenskega znakovnega jezika, ki ga bomo v Sloveniji prvič obeležili 14. novembra, je predsednik republike Borut Pahor sprejel predstavnike Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in njenih 13 društev, gluho-slepe, tolmače, dolgoletne sodelavce na področju razvoja znakovnega jezika, resorno ministrico Anjo Kopač Mrak ter predstavnike državnih institucij, ki se ukvarjajo s problematiko okvare sluha.
Predsednik Pahor je v svojem nagovoru izpostavil, da je »Dan slovenskega znakovnega jezika priložnost, da postane vizija vključujoče družbe realnost«, ter zagotovil, da si bosta z ministrico Kopačevo prizadevala za to, da bo država odprta »do sodelovanja s civilno družbo ter vsemi, ki si tvorno prizadevajo za to, da bi ne glede na razlike, vsi imeli enake možnosti«. Predsednik Zveze Mladen Veršič pa je opozoril, da »mora država poskrbeti, da se gluhim in naglušnim osebam omogočijo enake možnosti za razvoj, dostop do informacij in participacija na vseh področjih družbenega in zasebnega življenja«.
V spomin na uvedbo Dneva slovenskega znakovnega jezika in v zahvalo, da je predsednik republike prevzel tudi častno pokroviteljstvo slovesnosti ob uradni razglasitvi tega obeležja, ki bo v petek, 14. novembra, v ljubljanskem hotelu Union, je Zveza predsedniku Pahorju izročila simbolno darilo: kip dlani s kretnjo »rad te imam«. Predsednik pa se je ob tej priložnosti tudi sam naučil te kretnje.
Sprejem v Predsedniški palači je popestril plesni nastop gledališke skupine Tihe stopinje, dijaka Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana Jasmina Gracar in Nikola Predović sta prikazala pesem v kretnji, Gledališka skupina DGN Ljubljana pa je izvedla pesem Čez Šuštarski most.