Gluhi in naglušni bodo prvič v zgodovini prejeli tehnične pripomočke brezplačno oz. bodo v veliki meri sofinancirani

Pravilnik o tehničnih pripomočkih je MDDSZEM potrdilo. Na seznamu tehničnih pripomočkov so med drugimi tudi elektronska varuška, svetlobni hišni zvonec z alarmom, FM sistem ali FM sistem prilagojen za osebe z polževim vsadkom, indukcijska zanka za tv, svetlobna budilka, zapestna ročna ura/vibracijska, telefonski aparat z ojačevalcem, baterije za polžev vsadek, itd.  Med drugim bodo lahko gluhi izbrali tehnični pripomoček za komunikacijo, kot je prenosni osebni računalnik ali mobilni telefon ali tablični računalnik.

Ali veste kakšen je postopek, da pridete do tehničnega pripomočka? Ali veste kakšne pogoje morate izpolnjevati? Ali veste kje oddati vlogo za tehnični pripomoček? Kje boste lahko dobili tehnični pripomoček? Koliko bo potrebno sofinancirati za posamezni tehnični pripomoček?  Na vsa ta vprašanja in še na vsa druga, vam bodo predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti povedali na predstavitvi Pravilnika o tehničnih pripomočkih.

P R A V I L N I K o tehničnih pripomočkih in prilagoditvi vozila

Predstavitev Pravilnika o tehničnih pripomočkih bo v torek 7.10.2014, s pričetkom ob 14. uri, v prostorih Društva gluhih in naglušnih Ljubljana, Ul. Za travnika 40, Ljubljana Polje. Pred društvom je zagotovljeno veliko brezplačno parkirišče. Predstavitev bo tolmačena v slovenski znakovni jezik, naglušne osebe naprošamo, da s seboj prinesejo FM sisteme.

Program:

  1. Pozdravni nagovor: Mladen Veršič, Predsednik ZDGNS
  2. Predstavitev Pravilnika: MDDSZEM in sekretar ZDGNS
  3. Vprašanja in odgovori

Predstavitev z diskusijo bo trajala največ do 15.45 ure.

Pridite in povabite še ostale, da že v letu 2014 prejmete prve tehnične pripomočke.

Vabljeni!

Predsednik ZDGNS, Mladen Veršič