Invalidi gremo na referendum proti lastninskemu preoblikovanju Loterije

Državni zbor RS je sinoči, 2. novembra, na izredni seji z 64 glasovi za in tremi proti podprl novelo zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije. Proti noveli se je z vetom jasno izrekel Državni svet RS. Noveli, ki prinaša slabljenje vpliva invalidov in politizacijo Sveta Fundacije FIHO, nasprotuje Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) in napoveduje referendum.

Boris Šuštaršič je na zasedanju DZ poudaril, da je “skrbno prikriti namen zakona v tem, da se razveljavi doseženi dokaj visoki nivo participativne demokracije legalnih predstavnikov reprezentativnih invalidskih organizacij v svetu Fiha ter tako posledično omogoči plenilski odvzem dobršnega dela doslej invalidom namenjenega javnega denarja v fundaciji Fiho in plenilski prevzem kapitala Loterije Slovenije”.

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije se pridružuje pobudi za razpis referenduma, na katerem se bomo invalidi in somišljeniki opredelili proti škodljivi noveli.

Prispevajte svoj podpis proti rušenju neodvisnosti invalidskega sektorja! Obrazec za podpis najdete pri sekretarju v svojem društvu ali si ga stiskajte na tej povezavi.

Opozorilo: vaš podpis mora biti skladen s podpisom na osebnem dokumentu.