Matija Jurkovič v finalu Rotax Euro Challenge

V Belgijskem Genku se je od 28. marca do 1. aprila odvijala prva dirka RGMMC Euro Challenge, ki se je je udeležil tudi Koprčan Matija Jurkovič, tekmovalec MLM Racing Karting Kluba.

Matija je nastopil v svojem razredu Rotax Max senior 125ccm in se v konkurenci 91 voznikov iz držav vsega sveta pomeril na tehnično zahtevni in hitri stezi Karting Genk. V štirih sobotnih izločilnih dirkah je zasedel 28. mesto in se tako neposredno uvrstil v nedeljski finale.

Na nedeljskih jutranjih ogrevanjih je preizkusil še drugačne nastavitve dirkalnika, saj je nedeljsko jutro obetalo sončen dan. Vendar se le zaradi zelo hladnega asfalta niso obnesle, zato je Matija predfinalno dirko vozil s sobotnimi pnevmatikami, saj je nove hranil za finale. V dirki je pridobil nekaj mest, zasedel je 23. mesto, kar je zadovoljiva uvrstitev. Poudariti je potrebno, da je bila razlika med najboljšim in najslabšim doseženim časom dirke le dobre 0,3 sekunde.

V finalu ni šlo vse po načrtih. Matija se je nekajkrat prebil naprej, vse do 15. mesta, vendar je v devetem krogu odstopil zaradi tehnične okvare. Na dolgi ravnici se je v zaviranju sotekmovalec nerodno naslonil nanj in povzročil, da se je z Matijevega karta snela pogonska veriga.

Kljub odstopu je rezultat spodbuden, saj je bila to za Matijo prva dirka letos po velikem uspehu na Gran Finalu v Arabskih Emiratih lani, kjer je osvojil 12. mesto.

Naslednja dirka Evropskega prvenstva bo potekala od 9. do 13. maja v Wackersdorfu v Nemčiji.

MLM Racing Karting Klub

Podobni prispevki