Mednarodna konferenca z naslovom ‘Slišim, a ne razumem’

Z a h v a l a

Zahvaljujemo se vodstvu Pedagoške fakultete, ki je zagotovila prostore in osebje za organizacijo prve mednarodne konference o naglušnosti:

“Slišim, a ne razumem!”

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se odzvali na naše povabilo in sodelovali s svojim zanimivim prispevkom ter obogatili konferenco. Zahvaljujemo se  predstavnicam ministrstva, častnim gostom,  pa tudi vsem udeležencem, ki ste prepoznali pomembnost te konference za izboljšanje položaja oseb z okvaro sluha v Sloveniji.  Posebna zahvala gre tudi donatorjem, ki so finančno podprli konferenco in jo obogatili tudi s predstavitvijo in informativnim gradivom.

Veseli bomo nadaljnjega sodelovanja, saj je konferenca podala uvid v problematiko, ki jo lahko s skupnim sodelovanjem deloma omilimo.

Predsednik ZDGNS
Mladen Veršič

Izjava za javnost

ZDGNS                                                                PED.FF

»Sozvočje teorije in prakse na področju naglušnosti in gluhote«
Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani in Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije v okviru projekta ‘Internacionalizacija Univerze v Ljubljani’
Mednarodna konferenca o naglušnosti
»Slišim, a ne razumem«

torek 21. 4. 2015  ob 9.00 uri
v predavalnici 212 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani,
Kardeljeva ploščad 16,1000 Ljubljana

Mednarodna konferenca z naslovom ‘Slišim, a ne razumem’

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije, ki je reprezentativna invalidska organizacija za osebe z okvaro sluha, vanjo pa je vključenih 13 medobčinskih društev, v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani organizira Mednarodno konferenco. Konferenca poteka v sklopu Mednarodnega dneva ozaveščanja javnosti o hrupu, ki se ga obeležuje zadnji teden v aprilu.
Sodelovanje je ključ do uspeha, ki poteka na različnih ravneh in na različne načine. Enega od teh načinov bomo predstavili v torek, 21.4.2015 s pričetkom ob 9.00 uri na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.
Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije in Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani (Katedra za logopedijo in surdopedagogiko) v sklopu strokovnega dogodka ‘Sozvočje teorije in prakse na področju naglušnosti in gluhote’, organizirata mednarodno konferenco z naslovom ‘Slišim, a ne razumem’.
Konferenca je namenjena gluhim in naglušnim posameznikom; strokovnim delavcem, učiteljem, vzgojiteljem ter drugim praktikom, ki se srečujejo s populacijo naglušnih in gluhih; študentom študijskega programa Logopedija in surdopedagogika, raziskovalcem z imenovanega področja.

PROGRAM KONFERENCE

V nadaljevanju se lahko prijavite na tej povezavi: PRIJAVA
WORD prijavnica            PDF prijavnica

Svojo prijavo lahko pošljete tudi na naslov:

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije,

Pripis: Mednarodna konferenca ‘Slišim, a ne razumem’,

Drenikova 24,1000 Ljubljana

Prijava je možna od 23.3.2015 do 16.4.2015 oziroma do zapolnitve prostih mest.
Za uspešno prijavo je potrebno obvezno navesti vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli potrditev o prijavi.
Za dodatna pojasnila smo vam na voljo na e-naslovu: naglusni@zveza-gns.si