Miss in Mister Deaf World 2014

IMG_115098222577996

Letošnji naziv za Miss Deaf World 2014 je prejela Lydia Svobodova iz Slovaške ter naziv za Mistra Deaf World 2014 je prejel Jean-Marie Bourdon iz Francije.

Prva spremljevalka Miss deaf World 2014 je Maria Isabel Carlos Maia iz Brazilije.

Druga spremljevalka Miss deaf World 2014  je Xiao Yuan Liu iz Kitajske.

Na finalnem izboru za Miss in Mister deaf World 2014 je naziv Miss simpatičnosti  prejela Tajka Pitiyanan Matthayomphan, Miss Europe 2014 Olivera Lozic iz Srbije ter  naziv Mister Deaf Europe 2014 je prejel David Spiesa iz Avstrije.

Čestitke vsem tekmovalcem, ki so prejeli lepotne nazive. Iskrene čestitke tudi naši Miss gluhih Slovenije 2014 Maši Gruden za izvrsten nastop in dobro predstavitev naše države.

 

 

Priprave za začetek tekmovanja Miss in Mister Deaf World 2014

Večinoma časa dekleta vadijo koreografijo za uvodno točko na finalnem izboru skupaj z mistri. Prvi izhod bo v oblekah, zatem sledi talent show, ki so ga dekleta pripravile že pred odhodom na svetovni izbor in zadnji izhod v večernih oblekah. V prostem času Maša izkoristi čas za treniranje koreografije za talent show in vadi manekensko hojo.

V prostem času smo se skupaj odpravili na ogled v center Prage.Ogledali smo si Karlov most, ki je ena izmed najbolj obleganih turističnih znamenitosti Prage. Po njem se vsaj enkrat sprehodi prav vsak turist, ne samo zaradi čudovitih stolpov na obeh bregovih reke Vltave, ki jo prečka most in umetelno izdelanih kipov na mostu, pač pa tudi zaradi enkratnega razgleda na Hradčane in ostale dele Prage.

Maša Gruden je dala izjavo za Češki časopis MF DNES, povedala je, da se na Češkem zelo dobro počuti, zelo uživa s svojimi sotekmovalkami s katerimi se je tudi spoprijateljila. V Pragi je Maša prvič in ji je zelo všeč.

Suzana Demir

Miss in Mister Deaf 2014-utrinek  3 dan

Miss in Mister Deaf 2014-utrinek  2 dan

Miss in Mister Deaf 2014-utrinek  1 dan

 

Maša Gruden je prispela na Češko v Prago skupaj z vodjo projekta Miss gluhih Slovenije Suzano Demir, ki jo spremlja in ji pomaga pri ličenju in stiliranju.

Prvi dan je potekal predstavitveni in spoznavni dan organizatorjev, predstavitev Miss in Mister deaf. Miss gluhih Slovenije Maša Gruden se bo na finalnem izboru predstavila pod številko 1.

Na finalnem izboru bodo izbrane prva in druga spremljevalka, Miss Deaf Europe in Miss Deaf World. Vsako dekle si izbere svojo favoritinjo in dekle z največ glasovi prevzame naziv Miss simpatičnosti.

Dekleta se bodo na finalni večer predstavile v prvem izhodu v kratkih elegantnih oblačilih, ki jih dobijo na izboru. Drugi izhod bo v kopalkah, v trejem izhodu se predstavijo v talent showu, na katerega se je Maša pripravila nanj že pred odhodom na svetovni izbor in nazadnje v svojih večernih kreacijah modne oblikovalke Martine Lavrenčič iz Vipave.

Maša bo na talent showu predstavila točko ples in sicer imitacija legendarnega in najuspešnejšega glasbenika vseh časov Michael Jacksona s pesmijo Smooth Criminal, kjer bo izmed ostalih gibov imitirala tudi najbolj znan in zanj zelo značilen “moonwalk”.

Dekleta so do sedaj imele že fotografiranje in snemanje kratkih spotov, kjer so v znakovnem jeziku predstavljale svoje občutke bivanja v Pragi in samih pripravah na finalni izbor. Proti večeru potekajo razne družabne igre, plesi, skratka zabava in sproščeno druženje med dekleti in fanti.

Maša se v Pragi dobro počuti, rada spoznava dekleta, si izmenjujejo izkušnje, kontakte, se fotografirajo in komunicirajo v mednarodnem znakovnem jeziku.

Držimo pesti za dobro predstavitev naše države Slovenije na finalnem izboru Miss Deaf World.

Podobni prispevki