Prikrita diskriminacija študentov – Prisluhnimo tišini

Pravica gluhih do obveščenosti v njim prilagojenim tehnikah in oblikah se uresničuje tudi s pomočjo posebne oddaje za gluhe in naglušne Prisluhnimo tišini. Zato je dodatno opremljena s tolmačem in podnapisi. V oddajo vključujemo prispevke s področja življenja in dela gluhih in naglušnih – njihove dosežke, kot tudi težave in probleme, ki jim onemogočajo enakovredno vključevanje v polnočutno okolje. Oddaja je namenjena širši javnosti – saj nas informira in osvešča o problematiki, življenju in delu gluhih in naglušnih.

Na sporedu: vsako drugo nedeljo bo 10.50 na TVS 1, ponovitvi v ponedeljek popoldne na TVS 2 in v sredo popoldne na TVS 1

V tokratni oddaji Prisluhnimo tišini bomo spregovorili o prikriti diskriminaciji gluhih študentov, ki se kljub leta 2002 sprejetemu zakonu o uporabi slovenskega znakovnega jezika, izvaja na fakultetah, izvajalkah državnega izobraževalnega programa. Soočili bomo pisca zakona – ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, prorektorja Univerze v Ljubljani in direktorja Direktorata za visoko šolstvo ter predstavili aktivnosti nevladnih organizacij. Najbolj zgovorne so osebne izpovedi gluhih študentk, ki na lastni koži vsakodnevno čutijo, da nimajo enakih možnosti.

Podobni prispevki