Prvi gluhi tenisač zmagal na mednarodnem turnirju

V okviru 50. obletnice ustanovitve Slovaške zveze gluhih, se je v Hlohovcu zbralo preko 500 udeležencev iz Slovaške, Češke, Poljske in Slovenije. Poleg ostalih dogodkov se je na Slovaškem odvijalo tudi več športnih turnirjev z mednarodno udeležbo.

Na mednarodnem teniškem turnirju je sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino Kegl (Teniški klub Jakopina). Komaj petnajstletni Marino je z odlično igro presenetil vse sodelujoče in mednarodni turnir osvojil brez poraza.

Teniški turnir se je odvijal po sistemu 'Round Robin' s finalnim delom. V dve skupini je bilo razvrščenih po pet tekmovalcev. Kljub naporni četrti tekmi v skupini, kjer je proti odličnemu Čehu Vitu Prochazki Marino sprva zaostajal s 1:3 in 2:4, se je pobral in na koncu slavil z rezultatom 6:4. Osvojil je prvo mesto v skupini ter se uvrstil v polfinale. S sproščeno igro v polfinalu je gladko, z rezultatom 6:0 premagal Slovaka Petra Juriško, kar mu je dalo krila za finalni obračun. Ponovno se je srečal s Čehom Vitom Prochazko in zmagal z rezultatom 6:0.

Rezultati:

  • 1. RR: Marino Kegl ; Roman Vojtehovsky (Slovaška) 6 : 1
  • 2. RR: Marino Kegl : Roman Torok (Slovaška)

Podobni prispevki