Vztrajaj, verjemi vase

Nalagam predvajalnik ...

V drugi od treh dokumentarno-izobraževalnih oddaj, ki so nastale ob 110-letnici delovanja Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana, je podrobneje predstavljeno delo na edini srednji šoli za gluhe in naglušne v Sloveniji, ki deluje v okviru ZGNL-ja. V ospredje sta postavljena dva nekdanja dijaka – Bojan Mord in Miha Zupan, oba zelo uspešna na dveh različnih področjih.
Bojan Mord, danes učitelj medijske vzgoje, je prišel na poklicno šolanje v Ljubljano po šolanju na Centru za korekcijo sluha in govora v Portorožu. S trdim delom se je računalniško toliko izobrazil, da so ga pozneje povabili na ZGNL za poučevanje predmeta medijski tehnik, v okviru katerega njegovi učenci ustvarjajo tako zanimive programe, da zadnja leta kar po vrsti prejemajo odmevna priznanja na najrazličnejših festivalih in revijah ustvarjalnosti. V oddaji bodo predstavili kar nekaj zelo zanimivih – animiranih, igranih in tudi povsem uporabnih v vsakdanjem medijskem življenju.
Miha Zupan, odličen košarkar, član slovenske reprezentance, danes igralec v vrhunskih evropskih klubih, je bil prav tako nekoč gojenec Zavoda. Njegov učitelj telesne vzgoje Svjetlan Vujasin se s ponosom spominja Mihovih prvih korakov na parketu šolske telovadnice in izjemnega ugleda danes. Med snemanjem dokumentarca je v Slovenijo in na obisk na Zavod prišel tudi Miha sam. Z nekdanjim učiteljem sta obnovila nekaj metov žoge na koš, Miha pa se je pred kamero spominjal časov, ko še ni bil tako uspešen in je z veliko volje in trdega treninga dokazoval, da je lahko tudi kot naglušen enako uspešen kot slišeči. Današnjim šolarjem na Zavodu je podelil nekaj enostavnih receptov za uspešno premagovanje ovir, ki jih predstavljajo okvare sluha.

Podobni prispevki