Športnika leta 2017 med invalidi sta Anja Drev in Marino Kegl

Na slavnostni prireditvi v Austria Trend Hotelu v Ljubljani so v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije-paraolimpijskega komiteja (ZŠIS-POK) podelili nagrade za športnika leta med invalidi za leto 2017. Nagradi sta tokrat šli med gluhe športnike – prejela sta ju alpska smučarka Anja Drev in teniški igralec Marino Kegl.

Anja Drev je priznanje prejela za tretji mesti v smuku in superkombinaciji na svetovnem prvenstvu gluhih alpskem smučanju v Innerkremsu: »Ta nagrada mi seveda veliko pomeni, vsaka ima določen čar. Gremo pa že naprej, to je motivacija tudi za olimpijske igre 2019. Res je od takrat minilo že nekaj časa, a imam še vedno lepe spomine, predvsem na proge za hitre discipline, ki so mi bile res všeč,” je ob prejemu nagrade dejala Drevova, za katero je to že drugo tovrstno priznanje. Športnica leta med invalidi je bila že pred dvema letoma.

Prvič pa se nagrade veseli Marino Kegl, ki je nagrado prejel za 4. mesto na letošnjih Olimpijskih igrah gluhih v Samsunu (Deaflympics Samsun 2017) v Turčiji: »Presenečen sem, da sem dobil to priznanje!«.

Med ekipami se je nagrade veselila mešana ekipa v showdownu, namiznem tenisu za slepe in slabovidne, ki so jo na svetovnem prvenstvu na Švedskem, v mestu Handen, kjer so osvojili tretje mesto, sestavljali: Peter Zidar, Sanja Kos, Tanja Oranič in Denis Repa.

Podelili so tudi srebrne in bronaste znake ter razglasili mladega športnika leta. To je postal namiznoteniški igralec Luka Trtnik.