Generalna skupščina Svetovne zveze gluhih (WFD) v Istanbulu

Zbrali so se gluhi delegati iz 74 držav iz vsega sveta. Delegati so obravnavali poročila in načrte dela WFD za preteklo in prihodnje obdobje. Potrdili so poročila in številne usmeritve. Najpomembnejše so bile volitve za predsednika WFD in potrditev, kje bo prihodnji Svetovni kongres gluhih.

Collin Allen iz Avstralije ostaja predsednik Svetovne zveze gluhih. Zmagal je z veliko večino podpore. Podpredsednik svetovne zveze gluhih je postal dr. Joseph MURRAY, iz Združenih držav Amerike.

Člani upravnega odbora WFD:
– Florjan ROJBA, Albanija
– Ana Regina Souza CAMPELLO, Brazilija
– Kasper BERGMANN, Danska
– Kaisa ALLANE, Finska
– Jigjid DULAMSUREN, Mongolija
– Hanne BERGE KVITVAER, Norveška
– Nikolay CHAUSHYAN, Ruska federacija
– Dr. Terry RILEY, Velika Britanija

 Na zelo ostro pa je potekal dvoboj za organizacijo naslednjega kongresa. V boju med Hongkongom in Parizom je s samo tremi glasovi razlike zmagal Pariz. Volitve in postopke je vodil nam dobro znani dr. Adam Kosa, poslanec EU parlamenta.

Mladen Versič, predsednik ZDGNS in Vladan Vukajlovič sta delegata Slovenije na Skupščini WFD. Vesela sta, da je skupščina sprejela vse pomembne sklepe, predvsem pa predsednika ZDGNS veseli dejstvo, da bo naslednji kongres v Franciji, saj je dovolj blizu, da se ga bodo lahko udeležili tudi gluhi iz Slovenije.

V torek, 28. julija 2015 se bo začel prvi dan kongresa s svečano otvoritvijo in uvodnimi pozdravi.