Infodrom, 29.11.2014

Decembrski okraski že novembra

Če ste ta mesec že pokukali v izložbe trgovin ali reklamne kataloge, potem imate najbrž tudi vi občutek, da je novo leto že skoraj pred vrati. Med sprehodom po mestu nas že pozdravljajo Božički in okraski vseh vrst, čeprav nas do božiča in novoletnega rajanja loči še ves mesec. Našega Matica smo zato poslali na posebno misijo z vprašanjem, zakaj se božično-novoletni prazniki začenjajo že novembra in kaj si o tem mislite vi.

Možganska telovadba

Na nekaterih slovenskih šolah učenci izvajajo posebne vaje, s katerimi povežemo delovanje leve in desne polovice možganov, zaradi česar smo lahko bolj ustvarjalni. Čas za brain gym oziroma možgansko telovadbo.

Levijeva trgovina

Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Walt Disney in Gojmir Lešnjak – Gojc imajo nekaj skupnega. Disleksijo. To motnjo, zaradi katere osebe zamenjujejo črke in težje berejo, ima tudi 14-letni Levi iz Nizozemske. A kot vsi našteti gospodje, je tudi on kljub temu uspešen.