Tednik, 25.7.2016

Pomagali smo – Humanitarna akcija Pomagamo je že 13 let stalnica v Tedniku. Od leta 2007 sodelujemo z Zvezo prijateljev otrok in mladine Slovenije in skupaj z njimi zbiramo sredstva. Samo letos smo za 14 družin, katerih zgodbe smo predstavili v oddaji, in za 162 otrok, ki jih zaradi občutljivih osebnih zgodb nismo izpostavili, zbrali skoraj 200 tisoč evrov.

Dobrodelni Olimpiki – In ravno najšibkejšim, najbolj nemočnim – to je otrokom, pomaga tudi Športno društvo Olimpiki. Denar zbirajo s športnimi dogodki, ki jih vsak mesec pripravijo na drugem koncu Slovenije. Zadnjo prireditev so pred poletnim premorom organizirali na Jesenicah, izkupiček pa so namenili za letovanje jeseniških otrok na morju.

Na novih smučeh – Ko so pred meseci – tik po zgodovinskih uspehih Petra Prevca – v Elanu napovedali ukinitev proizvodnje skakalnih smuči, je to sprožilo val ogorčenja in slabe volje. Na srečo pa je imel domači podjetnik Peter Slatnar dovolj poguma, da je prevzel ta del Elanove proizvodnje. Skakalne smuči za slovenske orle zato še vedno nastajajo v Sloveniji.

V hribe – Slovenci od nekdaj veljamo za hribovski narod. V zadnjih letih še toliko bolj, saj si marsikdo ne more več privoščiti pravih počitnic, hoja pa ne stane veliko. In tako se je v hribe podala tudi ekipa Tednika.

Luč harmonike – Vsi, ki so ga slišali igrati, se strinjajo: Benjamin Škrab je rojen za igranje harmonike. Slep od rojstva je v njenih zvokih poiskal in našel svoje poslanstvo. Z navdušenjem je okužil tudi soseda Mitja, ki kljub cerebralni paralizi z veseljem zaigra.