Tednik, 5. september 2016

V Tedniku bo od 5. septembra z vami nova voditeljica Jelena Aščić. Dolgoletni voditelj oddaje Janko Šopar se po 566 oddajah poslavlja z voditeljskega mesta. Tudi v novi sezoni pa lahko gledalci pričakujete verodostojne tedniške zgodbe z večjim humanitarnim poudarkom.

Pred nami je 1. september in z njim v srednjih šolah tudi sprejem dijakov prvih letnikov – uraden in neuraden. Slednji nemalokrat meji na izživljanje starejših dijakov nad tako imenovanimi fazani, saj te čaka marsikaj – od alkoholnih flomastrov, posipanja z moko, pranja glav v toaletnih školjkah… Naša ekipa je preverila, kako novopečene dijake sprejmejo na Primorskem.

Pred nekaj tedni je Slovenijo pretresla smrt skakalca v vodo na reki Drini. Skoki v vodo z velikih višin pri nas niso razširjen šport in malo je tekmovalcev, ki se ukvarjajo z njim, se pa vsako leto zgodi nekaj nesreč, ko se pri skoku v premalo globoko vodo poškodujejo predvsem mladi ljudje. Ker si ob tem pogosto zlomijo vratna vretenca, ki poškodujejo hrbtenjačo, postanejo tetraplegiki in njihovo življenje se spremeni za vedno.

V Tedniku se bomo poklonili preminulemu Mitu Trefaltu, legendi slovenskih TV ekranov. Začel je kot športni reporter, nadaljeval v razvedrilnem programu nacionalne televizije, kjer je bil kasneje tudi odgovorni urednik. Sodelavci se ga spominjajo kot doslednega in poštenega, hkrati pa kot zelo ustvarjalnega in duhovitega sodelavca in nadrejenega. Ustvaril je nešteto oddaj, med njimi Trimsko TV, Sedmo stezo, Kolo sreče, Ona in on in že skoraj ponarodelo Košnikovo gostilno.