Tednik, 7. november 2016

Maribor 2016
Maribor je že dolgo simbol naraščajoče revščine, ki se je zalezla v vse pore naše družbe. V vrstah za humanitarne pakete stojijo upokojenci, delavci, mladi brez dela. Mnogi edini topel obrok dobijo v javni kuhinji.

Pomagamo Dejanu
Štiriletni Dejan Pušnik s Prevalj se bori z rakom na jetrih. Bolezen družini povzroča tudi velike stroške, ki jih sami ne zmorejo. Mama je namreč brezposelna, oče pa kot komunalni delavec ne zasluži veliko. Pokličite našo humanitarno številko 090 93 30 82 in jim pomagajte z evrom in 25 centov. Če pošljete SMS s ključno besedo TEDNIK5 na številko 1919, boste prispevali 5 evrov.

Lažni humanitarci
Tiste, ki se znajdejo v stiski, rešuje samo še dobrota ljudi, in to tistih, ki pogosto tudi sami nimajo dovolj. A pogosto to dobroto izkoriščajo brezvestni ljudje pod pretvezo humanitarnosti. Zato dobro preverite, kdo v resnici trka na vaša vrata s prošnjo po pomoči.

Hokej na mladih sloni
Slovenska hokejska reprezentanca se je že drugič uvrstila na olimpijski turnir, kar je glede na razmere na klubski ravni pravi čudež. Slovenija ima samo 7 ledenih dvoran, klubi se preživljajo s težavo, čeprav je zanimanja za igro na ledu vedno več. In tako mladim, obetavnim igralcem preostane le odhod v tujino.

Slovenka v Beli hiši?
V sredo bo že znano, ali bo Slovenka Melania Trump postala prva dama Združenih držav Amerike. Kaj pa bi njen morebitni vstop v Belo hišo pomenil za Slovenijo in kakšen pečat bi tam pustila? Kako se je spominjajo tisti, ki so jo poznali, preden se je znašla v svetu blišča in bogastva?