Tednik z znakovnim jezikom, 15.11.2015

V Tedniku smo že ničkolikokrat pokazali podobe revščine. Med najbolj ranljivimi so starejši ljudje, ki pogosto životarijo človeka nevredno življenje, saj jim pokojnine ne omogočajo niti osnovnega preživetja. Med njimi sta zakonca Pukšič. Bolezen, brezposelnost in razpadajoča hiša, ki jo poskušata vsaj delno obnoviti, pa denarja za streho ni.
Danilo Škorja, 90-letni Primorec, išče pravico in zadoščenje za vse Slovence, ki so jih Italijani poslali na prisilno delo na jug Italije. Od države želi, da njemu in njegovim tovarišem prizna, da so tudi oni žrtve vojnega nasilja. Na ministrstvu za delo namreč trdijo, da so bili italijanski vojaki. To Danila Škorjo, zavednega Slovenca in partizana 3. prekomorske brigade, še posebej boli.
Dominik je po večerni službi odšel na sprehod v bližnji gozd. Domov se ni vrnil nikoli več. 14 dni je bil na seznamu pogrešanih oseb, v nedeljo zvečer pa so policisti našli bjegovo truplo. V Sloveniji pogrešajo slabih 300 ljudi. Damjan se je vrnil iz dela. Vzoren in priden študent se od 19.10 ni več oglasil na telefon. Sorodniki trepetajo za njegovo življenje. Vsak dan se vleče do neskončnosti. Kakšno skrivnost nosi Damijanovo izginotje?
Stres je vsakdanji spremljevalec kar dobre četrtine Slovencev in najpogosteje ga doživljamo v službi. Po zadnji nacionalni raziskavi Cindi ga slovenski delavci tudi vse težje obvladujemo. Ker ima lahko stres hude telesne in duševne posledice, je pomembno, da ga z različnimi oblikami sprostitve kar se da zmanjšamo. Pomembno sprostitev dosežemo z gibanjem, s sprehodi, tekom, plesom, telesno vadbo. Ni važno kako, le da gibamo.