Kultura gluhih – Prisluhnimo tišini

Pravica gluhih do obveščenosti v njim prilagojenim tehnikah in oblikah se uresničuje tudi s pomočjo posebne oddaje za gluhe in naglušne Prisluhnimo tišini. Zato je dodatno opremljena s tolmačem in podnapisi. V oddajo vključujemo prispevke s področja življenja in dela gluhih in naglušnih – njihove dosežke, kot tudi težave in probleme, ki jim onemogočajo enakovredno vključevanje v polnočutno okolje. Oddaja je namenjena širši javnosti – saj nas informira in osvešča o problematiki, življenju in delu gluhih in naglušnih.

Na sporedu: vsako drugo nedeljo bo 10.50 na TVS 1, ponovitvi v ponedeljek popoldne na TVS 2 in v sredo popoldne na TVS 1

Tokratno oddajo Prisluhnimo tišini v celoti posvečamo ustvarjalnosti gluhih umetnikov, ki se izražajo z znakovnim jezikom, mimiko in gibi telesa. Uvodoma bomo predstavili utrinke z Evropskega festivala kulture in umetnosti gluhih Salvija, nadaljevali z gledališkim festivalom gluhih in oddajo sklenili s prispevkom z filmskega festivala gluhih.

Prispevek se nahaja tukaj!