Prednosti in nevarnosti medmrežja

Da bi ugodnosti svetovnega spleta izkoristili kar najbolje, se najprej pozanimajte o spletnih ukanah in prevarah, nato pa pridobljeno znanje izkoristite v svoj prid – tako pri iskanju zaposlitve ali zgolj spletnem nakupu, ki vam bo prihranil čas in denar.

Napovednik prispevkov:

Trenutne gospodarske razmere vse več podjetij silijo k zmanjševanju obsega zaposlenih. Obenem je brez dela tudi čedalje več mladih. Skupno število iskalcev zaposlitve se tako iz dneva v dan povečuje. Zato je zdaj toliko pomembneje vedeti, kako se lotiti iskanja zaposlitve, kako podjetjem vzbuditi zanimanje, da nas povabijo na razgovor in nas navsezadnje tudi zaposlijo.

Osebam z okvaro sluha pri iskanju zaposlitve pomaga tudi družba Racio, ki ima z državo sklenjeno koncesijo za zaposlovanje gluhih in naglušnih.

Če ste nad iskanjem službe obupali ali pa s trenutno zaposlitvijo niste zadovoljni, je spletno podjetništvo morda dobra priložnost za vas. Delo lahko opravljate od doma, vaš delodajalec pa je lahko družba s sedežem kjer koli na svetu. Potrebujete le osebni računalnik in povezavo s spletom.

Ena od prednosti svetovnega spleta je tudi nakupovanje. Omogoča nam nakupe iz naslonjača, primerjavo konkurenčnih izdelkov in mnenj ter izkušnje uporabnikov, ki so izdelek kupili že pred nami. Izdelki so navadno cenejši kot v trgovinah, saj za prodajo enakih ali istih proizvodov hkrati tekmuje večje število ponudnikov. Zmaga seveda tisti, ki ponuja najnižjo ceno in najboljšo storitev. Poleg hitre dostave je izdelek, s katerim nismo zadovoljni, večinoma celo lažje zamenjati ali vrniti kot v trgovinah.

Uporaba spleta večinoma ponuja lažje, hitrejše in velikokrat tudi cenejše storitve. Ti dejavniki pogosto zavedejo potrošnika k naglim ali nepremišljenim odločitvam. Zavedati se moramo, da vsaka storitev na spletu ni varna. Zato je pomembno, da se pred spletnimi prevarami zaščitimo.