Prisluhnimo tišini – Letne olimpijske igre gluhih

Pozdravljeni! Dva meseca, kolikor se nismo videli, sta minila kar prehitro. Za gluhe in naglušne pa je bilo letošnje poletje še posebej zanimivo. V Samsunu, mestu ob Črnem morju v Turčiji, so se med 18. in 30.julijem odvijale že 23. Olimpijske igre gluhih – Deaflympics. Med več kot 3.000 udeleženci, kar je rekordna številka, se je iger udeležilo tudi 14 slovenskih športnikov – 12 košarkarjev, 1 tenisač in 1 atlet. Žal so se vrnili brez medalje. Je pa zato medaljo osvojil Slovenec. Rokometaš Žiga Bedenik je branil barve hrvaške reprezentance in z njo osvojil bronasto medaljo. No, o tem in tudi o pomembnih dosežkih, ki jih je izglasoval in dosegel Mednarodni komite za šport gluhih, ki je del Mednarodnega olimpijskega komiteja, pa v oddaji, ki je tiha, pa vendarle zelo glasna. Prisluhnimo tišini!

Vabimo vas, da si jih ogledate v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini, v nedeljo, 10. septembra 2017, na TV SLO 1, ob 10:40.