Najboljši gluhi športniki v letu 2015

Športna zveza gluhih Slovenije je v torek, 8. decembra razglasila najboljše gluhe športnike za leto 2015, ki so tekmovali na uradnih tekmovanjih pod okriljem Mednarodnega komiteja za šport gluhih (ICSD) oziroma Evropske športne organizacije gluhih (EDSO) v letu 2015. Kriteriji za izbor športnikov so: rang tekmovanja, osvojeni rezultat in število tekmovalcev v konkurenci.

Predsedstvo ŠZGS je na redni seji dne 21. novembra 2015 potrdilo najboljše gluhe športnike v letu 2015:

Športnica leta 2015 – ANJA DREV:

za 3. mesto v smuku na zimskem olimpijskih igrah gluhih (Deaflympics) 2015 v Hanti-Mansijsku (Rusija);

Športnik leta 2015-TADEJ ENCI:

za 3. mesto v teku na 400 metrov na evropskem prvenstvu gluhih v atletiki v Bydgoszczu (Poljska);

Nagrajena športnika sta iz rok predsednika ŠZGS Roberta Žlajpaha prejela veliki plaketi ŠZGS.

Za njune uspehe sta zaslužna tudi njuna trenerja in Športna zveza gluhih Slovenije je podelila malo plaketo ŠZGS trenerju alpskega smučanja Dragu DREVU in atletskemu trenerju Gregorju DOBERŠKU.

Športna zveza gluhih Slovenije se je spomnila na trenerja košarke, Izidorja KRIŽANA, ki je zaključil reprezentančno trenersko kariero. Njegov največji uspeh je bil  osvojitev drugega naslova evropskih prvakov s reprezentanco gluhih košarkarjev na EP v Turčiji. Križan bo vedno ostal zapisan v zgodovino košarke gluhih kot trener evropskih prvakov slovenske košarkarske reprezentance gluhih.

Ker letos ni bilo udeležbe na ekipnih tekmovanjih na ravni reprezentance, s tem ni bilo ekipnih dosežkov, zato ni bilo izbora najboljše ekipe gluhih športnikov.

Za leto 2016 pa Športna zveza gluhih Slovenije želi vsem športnicam in športnikom veliko sreče, uspehov in dobrih rezultatov na različnih tekmovanj ter dobrega zdravja brez poškodb!

 

Podobni prispevki