Anja Drev bronasta v kombinaciji

Anja Drev, edina slovenska predstavnica na svetovnem prvenstvu gluhih v alpskem smučanju, je v današnji super kombinaciji osvojila bronasto medaljo.

Že tretjič zapored je na najvišji stopnički stala vsestranska Rusinja Elena Yakovishina. Drugo mesto v skupnem seštevku prvih treh tekem tega prvenstva je še bolj utrdila Čehinja Tereza Kmochova. Slovenka Anja Drev pa je s četrtim mestom v slalomu in tretjim v super veleslalomu, zasedla odlično tretje mesto.

19-letna Drevova je po tekmi za Spletno TV povedala: »Danes lahko rečem, da je bila zelo zanimiva tekma. Zjutraj so postavili progo, ki mi je bila pisana na kožo. Ravna in hitra. Zato sem dosegla tudi dober rezultat. Do štarta v slalomu, se je sneg že precej omehčal, zato sem bila malo počasnejša. Sem pa zelo zadovoljna z nastopom«.

Druga kolajna Drevove

To je že drugo odličje za Drevovo na tem svetovnem prvenstvu. V ponedeljek je bila tretja v smuku, včeraj pa peta v superveleslalomu.

V četrtek je prost dan

Jutri je na svetovnem prvenstvu prost dan, v petek 17.3. čaka tekmovalke preizkušnja v veleslalomu (10.00/12.00), v soboto 18.3. pa še slalom (10.00/12.00).

Anjo smo vprašali o njenih pričakovanjih od obeh tehničnih disciplin, saj, kot pravi simpatična Anja, veleslalom ni ravno njena najljubša disciplina: » dala bom vse od sebe. v soboto na slalomu, ki pa mi je ljubši od veleslaloma, pa računam na stopničke«.

Pri moških na samem vrhu prav tako nobenih sprememb. Ponovno je zmago slavil Švicar Philip Steiner, drugi je bil Avstrijec Christoph Lebelhuber in tretji Francoz Thomas Luxcey.

Podobni prispevki