Anja Drev peta v superveleslalomu

Drugi tekmovalni dan svetovnega prvenstva gluhih v alpskem smučanju v Innerkremsu je postregel s še enim smučarskim spektaklom, kjer je zmago slavila Rusinja Elena Yakovishina. Anja Drev je bila peta.

Današnji superveleslalom je potekal na isti progi kot včerajšnji smuk. Na srečo hujših poškodb in padcev ni bilo. Vreme je bilo sončno in malo vetrovno. Proga pa odlično pripravljena.

Anja je bila pred tekmo dobro razpoložena in motivirana. S svojim današnjim nastopom je zadovoljna: » Osvojila sem peto mesto, ker sem na progi naredila kar veliko napak. Na začetku sem bila hitra, nato pa prepočasna za uvrstitev na stopničke. Ne glede na to, jutri je nov dan, nova tekma, imamo super kombinacijo, pričakujem, da bo boljša podlaga, bolj trda. Gremo na nove zmage«, je za Spletno TV strnila vtis z današnje tekme in napovedala obete pred jutrišnjo naša šampijonka.

Vrstni red najboljših petih tekmovalk:

Elena Yakovishina (RUS)

Tereza Kmochova (CZE)

Rea Hraski (CRO)

Melissa Koeck (AUS)

Anja Drev (SLO)

Pri moških je zmago ponovno slavil Švicar Philip Steiner, drugi je bil Avstrijec Christoph Lebelhuber, tretji Francoz  Nicolas Sarremejane.

Jutri čaka tekmovalce preizkus v superkombinaciji. Ob 10h bo na sporedu super veleslalom, ob 12h pa slalom.