Anja Drev je najboljša športnica invalidka v Sloveniji

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite je tudi letos organizirala prireditev Invalid športnik leta 2015. Pri ženskah je naslov najboljše športnice leta osvojila gluha smučarka Anja Drev .

18-letna Anja Drev je na zimski olimpijadi za gluhe športnike v Hanti-Mansijsku v Rusiji letos marca osvojila bronasto medaljo v smuku. Anja se  je v preteklosti velikokrat dokazala, da lahko računamo nanjo. Nedvomno je pred njo še bogata športna kariera.

Nagrado je prejela iz rok Bogdana Gabrovca, predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez in Damijana Lazarja, predsednika Zveze za šport invalidov Slovenije.

Športnik leta je postal strelec Franček Gorazd Tiršek, ki je že dolgo časa znano ime v športnih krogih. Letos je nastopil na treh tekmah svetovnega pokala – v Osijeku – Hrvaška, v Sidneyju – Avstralija in Fort Beningu – ZDA in osvojil po eno prvo, drugo in tretje mesto v svoji kategoriji. Dosegel je tudi paraolimpijsko kvoto za Rio – 2016.

Anja je skupaj s trenerjem Dragom Drevom prejela tudi zlati znak ZŠIS-POK, ki sta ga podelila strokovna direktorica URI – SOČA, prof. dr. Helena Burger in dr. Boro Štrumbelj, direktor direktorata za šport na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.