III DCL Futsal – European Futsal Championships for deaf clubs – NEWS

C.D.S. Huelva are the Champions of the third DCL Futsal Championships for deaf clubs in a men’s competition. Amongst women, Youth of Moscow is the Champion. Congrats to all the teams. Everybody gave his or her best in this competition, but only one team can win. Here are all the highlight of the Championship. You are more then welcome to see or share it. In the 2017, 4th DCL Futsal Championships for deaf Clubs will take place in Seville.

4. dan, 13-2-2016
Zadnji tekmovalni dan so potekale tekme za 7.-8. mesto, 5.-6. mesto in 3.-4. mesto ter finale, v moški in ženski konkurenci.
Pri ženskah je 3. mesto osvojila ekipa IK Hephata iz Stockholma (lani so bile 4.), pri moških pa je 3. mesto osvojila ekipa in lanskoletni podprvaki G.S.G. Stuttgart.
Ženski finale je potekal med Youth of Moscow ter G.T.S.V. Essen. V prvem polčasu je Essen vodila igro in dobila polčas z rezultatom 2:0. Pri Youth of Moscow je bilo opaziti tremo in neskladnost v ekipi. V drugem polčasu pa je prišlo do preobrata in Youth of Moscow je povedla in osvojila naslov prvakinj.
Pri moških sta se v finale uvrstili ekipi Oslo D.S.K. iz Norveške ter domačini in dvakratni prvaki C.D.S. Huelva. Najprej je Huelva vodila igro. Tekma je bila v nadaljevanju precej izenačena in napeta. Oslo je ves čas napadal in se približeval izenačitvi, a proti koncu je Huelva tudi na račun dobre obrambe ohranila vodilni položaj in zmagala z rezultatom 5:2. Tako je že tretjič zapored evropsko ligo prvakov gluhih v futsalu osvojila ekipa C.D.S.Huelva.
Po finalnem tekmovanju je sledil protokol in podelitev pokalov.
Za najmlajšo igralko 3. DCL je bila izbrana Patricia Gloeckner iz Dressdner G.S.V., ki je štela samo 13 let.
Fair play ekipe pri ženskah je bila G.S.C. Aarau. Pri moških pa G.T.S.V. Essen.
Najboljša mlada igralka je postala Vilena Sazhnova iz Youth of Moscow, najboljši mladi igralec Sanjey Surendiran iz Oslo D.S.K.
Najboljša strelka 3. DCL v futsalu je bila Luise Broedner iz Dressdner G.S.V. Najboljši strelec pa Luis MIguel Cordero iz C.D.S. Huelva.
Za najboljšo vratarko je bila izbrana Natalia Mikhaylova iz Youth of Moscow, pri moških pa Leif Foss iz Oslo D.S.K.
Najboljša igralka je postala Veronika Nazina iz Youth of Moscow (drugič zapored), najboljši igralec pa Joseba Illumbre iz C.D.S. Huelva.
Vse rezultate lahko najdete tukaj: http://www.dcl-football.com/
Predsednik DCL Juan Carlos Basilio je predal zastavo DCL Morenu Lopez Rafaelu, organizatorju naslednjega, 4. DCL v futsalu, ki bo potekal od 20. do 25.2.2017 v Sevilli (Španija).

12. februar 2016 (3. dan tekmovanja)

V dvorani v Ayamontu so moški merili moči v četrtfinalu in polfinalu, ženske pa so se pomerile v polfinalu. Vse tekme smo prenašali V ŽIVO.
V četrtfinalnih obračunih je bilo čutiti veliko napetosti, saj si je vsaka ekipa želela uvrstiti vsaj med štiri najboljše klube v Evropi. V polfinale so se brez težav uvrstile ekipe Stuttgart, Huelva, Varšava in Oslo. Prva polfinalna tekma je bila med ekipama Oslo in Varšava. Ekipa Oslo je presenetila z dobro igro, pri ekipi Varšava je bilo čutiti utrujenost in niso pokazali tiste igro, ki so jo prikazali v četrtfinalu. Druga polfinalista sta bila lanskoletna finalista Huelva in Stuttgart. Na začetku sta bili obe ekipi enakovredni, potem je Huelva prebila odpor Stuttgarta in zaključila tekmo z veliko razliko v golih, 10:3. Huelva je igrala zelo lep in zanimiv futsal, z odličnimi akcijami in taktikami. Finalista 3. DCL sta bila Huelva ter Oslo.
Ali bomo videli preobrat in bo tretjič zapored naslov DCL prvaka osvojila Huelva?
Pri ženskah je Youth of Moscow brez težav premagala Dressdner s 7:0. Essen pa je premagala Hephato iz Stockholma z rezultatom 5:0. V finale sta se torej uvrstila Youth of Moscow, ki je lani na 2. DCL-ju osvojila 3. mesto in Essen.

11. februar; 2. dan tekmovanja
V ženski konkurenci je bilo presenečenje izpad ekipe Milana, lanskoletnih prvakinj DCL v futsalu.
Pri moških so v drugem krogu tekmovanja izpadle ekipe ST. John DFC, Debreceni SFSK, GSC Linz, SKN Nove Zamky. Favoriti CDS Huelva in GSG Stuttgart so se uvrstili v nadaljevanje tekmovanja.
Danes se bodo odvijali boji najboljših 8 ekip v moški konkurenci, pričakujemo napet boj, saj so vsi željni zmage in uvrstitve med 4 najboljše klube v Evropi. Popoldne bo napetost naraščala med igralci in gledalci, saj se bodo odvijale polfinalne tekme pri moških in ženskah.

10. februar 2016 – prvi tekmovalni dan 3. evropske lige prvakov gluhih v futsalu (3. DCL).

MOŠKI:

Tekmovanje je potekalo v štirih dvoranah, Ayamonte, kjer bodo potekali tudi finalni obračuni, v Isli Cristini, obe v Španiji in v dvoranah Vila Real in Castro Marim na Portugalskem.

Moški so razvrščeni v šest skupin, v vsaki so 3 ali 4 ekipe, ženski obračuni se odvijajo v treh skupinah.

Pri moških je 21 ekip, 3 ekipe so odpovedale udeležbo, CSST Craiova iz Romunije ter GSS Torino in Spartak Z. Genova, obe iz Italije.

Včerajšnje tekmovanje pri moških je bilo zelo napeto, saj je vsaka tekma odločala o nadaljnji uvrstitvi na tekmovanju. Nemške ekipe, ki so se lansko leto na 2. DCL v Gradcu uvrstile med 2. in 4. mestom, so včeraj izpadla iz prvega kroga tekmovanja. Danes nadaljujejo s svojimi nastopi in se potegujejo za uvrstitev med 13. in 18. mestom in 19. in 24. mestom. Edina nemška ekipa, ki se je uvrstila v nadaljevanje tekmovanja je ekipa iz GSG Stuttgarta. Favorit in dvakratni prvak lige prvakov CDS Huelva se je brez težav prebila v drugi krog tekmovanja.

Danes, 11. februarja, poteka drugi krog tekmovanja pri moških. Po tri ekipe v vsaki izmed štirih skupin se borijo za preboj v četrtfinale. To bo uspelo prvo in drugo uvrščenim ekipam izmed vsake posamezne skupine.

ŽENSKE:

V prvem tekmovalnem delu v ženski konkurenci so ženske tekmovale v skupini A in B, v vsaki so štiri ekipe. V skupini C tekmujejo le tri ekipe.

11 ženskih ekip se tako bori za preboj v nadaljevanje tekmovanja, v športni dvorani Castro Marim na Portugalskem.

Na tekmah prvič sodi gluha sodnica Natalie Bloss iz Nemčije.

Lanske prvakinje Young of Moscow so se brez večjih težav uvrstile v nadaljevanje tekmovanja.

9. februar 2016

Po prihodu vseh ekip v Huelvo, je potekala tiskovna konferenca, kjer je bil predstavljen organizacijski odbor. Vodje tekmovanja so podali pomembne informacije v povezavi s tekmovanjem. S svojo udeležbo so tekmovanje počastili tudi župani mest, kjer se nahajajo dvorane prvenstva.

Sledil je tudi tehnični sestanek ekip, na katerem je DCL-ov tehnični delegat za futsal Caro De Rosario razložil podal informacije o poteku tekmovanja in pravilnikih. Izvedeli smo, da so tri moške ekipe odpovedale svoj prihod, to sta 2 iz Italije GSS Torino in Spartak Z. Genova in ekipa iz Romunije CSST Craiova.

GENERAL INFO:

III DCL de Fútbol Sala (Campeonato de Europa de Fútbol Sala de asociaciones de sordos) va a ser en Ayamonte (Huelva) del 10 al 13 de febrero de 2016 y la organización de la competencia CDS Huelva.The Fútbol Sala tendrá 24 hombres y 11 mujeres equipos, con aproximadamente 500 jugadores que participan .

WEB TV va a filmar todos los partidos e informar sobre los resultados. Síguenos para mantenerse al día con todo el suceso.

Habrá la emisión en vivo de todos los partidos de los cuartos de final, las semifinales el 12 de febrero a partir de las 9 am a 21:00 madamente. Final tendrá lugar en el 13 de febrero A partir de las 9 am hasta aproximadamente 20:00 a través de la WEB TV (www.deaf-tv.si) de Eslovenia.

SIGUENOS EN VIVO!
Ir a: Tipo de GOOGLE: Livestream SPLETNATV
enlace directo: https://livestream.com/accounts/4844292/events/4779030

Usted es más que bienvenido a seguir y experimentar la grandeza del Campeonato de Europa de Fútbol Sala para los clubes de sordos!

 

3. Evropska liga gluhih v Futsalu bo v potekala Huelvi, v Španiji med 10. 13. en februarjem. Organizador tekmovanja je CDS Huelva. V futsalu se bo pomerilo 24 moških en 11 Ekip ženskih, ki skupaj štejejo približno 500 tekmovalcev.

Spletna TV je Generalni medijski pokrovitelj tekmovanja. Poročali Bomo o dogajanju, zato vas vabimo, da nas spremljate (www.gluhi.si).

V Zivo Bomo četrtfinalne prenašali en obračune polfinalne, ki bodo na sporedu 12. februarja med 9. 21. en uro. Prav Tako Bomo v Zivo prenašali finalni obracun, bo ki na sporedu 13. februarja med 9 en 20. uro.

SPREMLJAJTE NAS PREKO LIVESTREAMA!

Pojdite na GOOGLE, vtipkajte: Livestream SPLETNATV

dostop Direkten enlace za do prenosa v Zivo: https://livestream.com/accounts/4844292/events/4779030

Spremljajte nas en doživite veličino Evropske lige gluhih v futsalu.