Prelomnica za šport gluhih v svetu-podpisan memorandum o soglasju med MOK in ICSD

Mednarodni olimpijski komite (MOK) in Mednarodni komite za šport gluhih (ICSD) sta v torek, 8. marca 2016 na sedežu Mednarodnega olimpijskega komiteja v Laussane podpisala Memorandum o soglasju (MoU-Memorandum of Understanding).

Predsednik MOK Thomas Bach in predsednik ICSD dr. Valerij Rukledev delita isto vizijo spodbujanja fizične in športne aktivnosti za dobrobit družbe. MOK priznava pomembnost ICSD kot nevladne mednarodne športne organizacije, in se strinja, da jo podpre na osnovi naslednjih načelih:

– Vključevanje gluhih športnikov in njihovih podpornikov;

– Varovanje zdravja športnikov;

– Organiziranje dejavnosti in športnih prireditev v okviru olimpijskega gibanja;

– Delitev in upravljanje znanja v programih podpore in usposabljanja za športnike in osebja, kot tudi v podpornih programih za učinkovito upravljanje iger;

– Delitev vsebine na olimpijskem kanalu MOK in drugih platformah in

– Uskladitev njunih komuniciranj, trženj in poslovnih programov.

Po podpisu memoranduma so se predsednik MOK Thomas Bach, predsednik ICSD dr. Valerij Rukledev, Jennifer Mann-vodja športnih partnerstev in koordinacije pri MOK, izvršni direktor ICSD Dimitrij Rebrov in člani izvršnega odbora ICSD ter ostali povabljeni gostje udeležili svečanega odprtja prostorov sedeža ICSD v stavbi imenovani Maison Du Sports International, kjer je tudi sedež raznih mednarodnih športnih zvez.

Memorandum o soglasju med MOK in ICSD

Podobni prispevki